Garagevloer Opknappen Met Een Coating - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Published Jun 02, 22
6 min read

Epoxyvloer Vanaf € 25,00 Per M² - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Phenix CFS

Klein Boom 29, 2580 Putte
0495 36 46 96
Epoxyvloer

Een epoxy vloercoating garage systeem of een garage gietvloer systeem biedt de oplossing hiervoor! Met deze garage vloeren kunt u zorgeloos sleutelen, uw kwetsbare goederen opslaan of uw oldtimer stallen zonder in te leveren op de praktische eigenschappen van uw garagevloer. Alle vloeren van Design Gietvloer beschikken over de volgende eigenschappen: • Naadloos; uw gehele vloer bestaat uit één deel zonder kieren en naden• Slijtvast; het materiaal is zeer sterk, waardoor de slijtagegraad erg laag is• Vloeistofdicht; deze dringen niet door tot de vloer• Onderhoudsvriendelijk; uw vloer blijft als nieuw eruit zien met minimale inspanning• Leverbaar in meerdere kleuren en kleurdesigns voor een optimale uitstraling! Diverse soorten garage vloeren Afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de eisen die gesteld dienen te worden aan uw vloer, zijn er diverse garage gietvloer systemen beschikbaar.

De Voor- En Nadelen Van Een Epoxyvloer In De Keuken Ruimte - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis PrijsofferteWaarom Epoxyvloer Antwerpen? - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Dit systeem bestaat uit 2 lagen epoxyvloer garage coating welke met een roller over de bestaande dekvloer wordt aangebracht. De dekvloer dient hiervoor wel in goede conditie te zijn, d. w.z. egaal en zonder grote scheuren. Na het aanbrengen heeft u een stevige basis en is de coating garagevloer bestand tegen het lekken van diverse vloeistoffen zoals oliën en chemicaliën.

Dit systeem is dikker en sterker dan een rol coating garagevloer systeem en kan derhalve extreem zware belasting aan. Door de hoge druk- en treksterkte van het materiaal is deze vloer ideaal voor vloer garage ruimten waar gewerkt wordt met zwaar materieel. Minder kans op scheuren of andere beschadigingen van bijvoorbeeld vallend gereedschap.

Uw Epoxyvloer - Gietvloer Specialist - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis PrijsofferteEpoxy Vloercoating: Epoxyvloer Zelf Leggen - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

In tegenstelling tot het vloercoating garage materiaal wordt een gegoten epoxy garagevloer laag voor laag aangebracht met een vlakspaan. Puur en ambachtelijk handwerk. Iedere laag is ongeveer enkele mm dik en dient ook eerst te drogen alvorens de volgende laag aangebracht kan worden. Uitzondering hierop is de vierde en de laatste laag.

Extra Bescherming Van Je Pu Of Epoxy Vloer. Floorcure.be - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Het maken, afwerken en behandelen van een garagevloer Een vloer garage systeem bestaat uit een aantal diverse stappen. Alvorens we beginnen, zullen we te allen tijde een projectbezoek inplannen om te kijken naar de huidige situatie, toepassing, wensen en de kwaliteit van de ondervloer (phenixcfs epoxyvloer). Gekeken wordt of de ondervloer geschikt is voor het aanbrengen van een vloercoating garage systeem of een epoxyvloer garage systeem.

Om deze punten te bereiken zal in sommige gevallen aanvullende werkzaamheden nodig zijn. Onze projectleider zal u hierover uitgebreid informeren en adviseren. Na de inspectie, het kiezen van een kleur en het bespreken van een planning zullen we overgaan tot het aanbrengen van de vloer in uw garage. Dit gaat in diverse stappen.

Epoxy Gietvloer Particulier - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis PrijsofferteEpoxy Garagevloer Coating Aanbrengen - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Dit kan variëren van het schuren van de ondervloer tot het egaliseren van de ondervloer om een solide basis te creëren voor de volgende lagen. De volgende stappen zijn het aanbrengen van de diverse lagen van de vloer. Bij een vloer garage coating zal de kleurlaag erop gerold worden en bij een gegoten epoxyvloer garage systeem zal eerst een schraplaag en vervolgens de kleurlaag aangebracht worden met een vlakspaan.

Een garagevloer afwerken doen wij door middel van een beschermende toplaag. Deze laag is transparant en wordt met een roller aangebracht. De uitstraling is standaard hoogglans naar keuze is zijdeglans is ook mogelijk. Gefeliciteerd! Uw nieuwe garagevloer is gereed en klaar voor gebruik. Wij zullen de vloer altijd tezamen met u opleveren.

Epoxy Vloer Garage - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

In de meeste gevallen is de vloer dan ook al belastbaar en kunnen de materialen op hun plek gezet of gemonteerd worden. Een week nadat de vloer is gelegd kunt u bijvoorbeeld de garagevloer behandelen met water om deze te reinigen - gietvloer buiten. Een week na aanbrengen van de coating garagevloer is deze chemisch gezien uitgehard.

In dat geval is het noodzakelijk om de ondergrond eerst voor te bewerken. Dit kan leiden tot aanvullende kosten. Of u wilt een vloer veiliger maken voor uw personeel en een anti-slipgradatie aanbrengen. Ook dit is mogelijk. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden welke toegespitst zijn op uw wensen en eisen.

Waarom Liever Een Pu Gietvloer In Uw Woning Dan Epoxy - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis PrijsofferteWaarom Een Vloeistofdichte Garagevloer? - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Bovendien zorgt de hardheid van epoxy, toegepast in huishoudelijke ruimtes, dat loopgeluiden (of geluiden ontstaan door de verplaatsing van meubels) bijzonder goed door de coating worden geleid. Zo kan gemakkelijk geluidsoverlast ontstaan. In een garage zijn de hardheid, geleiding en de koude van epoxy uiteraard geen probleem. In de meeste gevallen wordt een epoxy coating over een betonvloer in een garage aangebracht.

Doorgaans worden epoxy’s verkocht met een glanzende afwerking in een grijze tint. Omdat de epoxy coating relatief dun is (vaak rond een halve millimeter) ontstaat soms wel een lichte textuur in de coating (daarover later meer). Met een coating ontstaat eigenlijk geen nieuwe vloer, maar wordt een bestaande vloer verfraaid en beschermd (epoxy vloeren).

Gietvloer Online Bestellen In Epoxy Of Pu, Zelf Nivellerend. - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Epoxy Garagevloer Of Afgewerkte Vloercoating Garage? - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis PrijsofferteWaarom Is De Gietvloer Geschikt Voor De Automotive Industrie - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Ziet jouw garagevloer er nog goed uit en is deze niet bedekt met olie-, smeer-, benzine- of vetvlekken? Dan bestaat zelfs de mogelijkheid een transparante epoxy coating aan te brengen. Met een dergelijke doorzichtige coating wordt de uitstraling van de originele vloer behouden terwijl deze optimaal wordt beschermd. Je kan dit vergelijken met het vernissen van hout.

Ten eerste kan de lichte textuur van de coating juist in een wat sneller vuil wordende ruimte, zoals een garage, dit vuil doen ophopen. Als voor een heel lichte kleur van de coating wordt gekozen kan dit vuil dan wat meer opvallen. Dit verschijnsel treedt vooral op bij coatings die over een betonvloer zijn gelegd die nog veel oneffenheden bevat.

Hierbij geldt de regel: hoe egaler de betonvloer, hoe minder textuur in de epoxy. (Hierbij moet ik wel opmerken dat ik een lichte textuur geen enkel probleem vind: dit zorgt juist voor wat meer grip dan een gladder oppervlak.) Let daarnaast dus op dat niet voor een te lichte kleur van de epoxy wordt gekozen.

Als je dit zelf doet bespaart je dit een aanzienlijk bedrag dat je anders kwijt zou zijn geweest aan de inzet van professionele verwerkers. Ik vind een epoxy vloercoating dan ook zo geschikt voor een garage omdat je de epoxy zelf kan aanbrengen. 1. Als je zelf een epoxy coating over je garagevloer gaat aanbrengen zorg dan eerst dat de betonnen vloer geheel schoon is.

Waarom Een Vloeistofdichte Garagevloer? - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Om olievlekken van beton te verwijderen gebruik ik in eerste instantie afwasmiddel, en als het daarmee niet lukt gebruik ik thinner. De methode met het afwasmiddel is simpel: insmeren, een aantal uren laten inwerken en de vlek vervolgens afnemen met ruim schoon water. Daarna de behandelde plekken goed laten drogen (dit is erg belangrijk).

Na het schoonmaken van de betonvloer is het tijd de primer gereed te maken. De primer hecht goed aan de betonvloer én aan de epoxy en zorgt daarmee voor een sterke vloer. Let op dat je voor een gladde, gevlinderde betonvloer andere primer gebruikt dan voor een ruwe betonvloer met veel pinholes.

Let dus goed op wat voor kenmerken jouw betonnen garagevloer heeft en stem daar de primer op af. Soms bestaat de primer uit één element maar vaak ook uit twee. Als de primer uit twee componenten bestaat mix het geheel dan zorgvuldig (ik gebruik daarvoor een verfmenger op een boormachine).

More from Design, Educatie, Monteurs