Zelf Je Garagevloer Coaten Met Epoxy? - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Published Jul 01, 22
7 min read

Epoxy Vloer Garage - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Phenix CFS

Klein Boom 29, 2580 Putte
0495 36 46 96
Epoxyvloer

Dit werkt sneller en ontlast je rug meer dan met het gebruik van een vloertrekker met korte steel. Nadat je de primer over het vloeroppervlak hebt getrokken rol je de primer na met een verfroller op een steel. Zorg dat je zowel horizontaals als verticaal narolt. Om de zolen van je schoenen te beschermen kan je om je schoenen plastic zakken binden.

Het narollen doe je om ervoor te zorgen dat de primer zelfs in de kleinste inkepingen van het beton doordringt. Druk niet overdreven hard, maar met een lichte druk (phenixcfs epoxyvloer). Zorg dat het proces van de primer aanbrengen niet te lang duurt. Als iemand je kan helpen is dat ideaal. Na het aanbrengen van de primer moet je deze minstens één dag (24 uur) laten drogen.

4. Na het opharden van de primer kan je daadwerkelijk de epoxy coating gaan bereiden. Deze bestaat doorgaans uit de epoxy zelf, een kleurstof (pigment) en een verharder. Ook deze componenten moeten nauwgezet worden gemengd. Gebruik voor het mengen ook nu een spiraalmenger welke is aangesloten op een boormachine. Het is belangrijk de juiste verhouding tussen epoxy, kleurstof en hardener te gebruiken.

Wat Is Het Verschil Tussen Een Gietvloer Of Epoxy Vloercoating? - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Tip: wil je zeker zijn dat je epoxyvloer niet te glad wordt waardoor slippen mogelijk is? Voeg dan een hoeveelheid speciale epoxy anti-slip korrels aan je mengsel toe. 5. Tijd om de epoxy aan te brengen. In verband met de verwerkingstijd van de ontstane epoxy coating kan je het verdelen van de epoxy over de vloer het beste met twee personen uitvoeren.

Gebruik hiertoe wederom een verfroller op een steel maar begin met het aanbrengen van de epoxy langs de randen van de vloer met een kwast. Let ook nu op dat de coating zowel in het horizontale als verticale vlak wordt aangebracht, omdat alleen zo een optimale dekking ontstaat. De ideale laagdikte is zo rond de 0.

Verwerkingswijze epoxy vloercoating naar de garage-uitgang toe 6. Laat de epoxy na het aanbrengen twee dagen drogen. Na deze twee dagen is de vloer te betreden en kan je kijken of de coating overal gelijkmatig en correct is aangebracht. Pas na een week is de epoxy volledig uitgehard en is de garage weer klaar om volledig in gebruik te worden genomen.

Epoxyvloeren: Voor- En Nadelen, Plaatsing & Prijzen - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Is dit niet het geval, en zijn er dus nog kleine uitsparingen en scheuren in het beton aanwezig terwijl de coating wordt aangebracht, dan zullen deze deels gevuld worden en dus géén vlakke verbinding met het omliggende beton vormen (epoxyvloer). Het resultaat is dat kleine naden van de betonvloer dan niet zijn bedekt met de coating.

Zeker als er zich vuil in ophoopt. Om dit nadeel te voorkomen is het belangrijk de betonvloer vóór het aanbrengen van de epoxy coating te egaliseren, of er tenminste voor te zorgen dat gaten en scheuren zo veel mogelijk worden opgevuld met bijvoorbeeld (kant-en-klaar) metselmortel. Ten tweede vereist het aanbrengen van de coating de nodige veiligheidsmaatregelen.

Wat Zijn De Voordelen Van Een Vloercoating? - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis PrijsofferteWaarom Een Vloeistofdichte Garagevloer? - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte
De Voordelen Van Een Epoxy Vloer - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis PrijsofferteEpoxy Gietvloer Particulier - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Omdat de epoxy (en vooral de verharder) gevaarlijk is bij contact met de ogen is het aan te raden een veiligheidsbril te dragen. Ga je nog een stap verder, en wil je ook je kleding beschermen tegen de invretende werking van epoxy, draag dan een overall. Het allerbelangrijkste bij de toepassing van epoxy is een goede ventilatie van de werkruimte.

Epoxyvloer Plaatsen - Bedrijf En Prive - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Je kan dit makkelijk checken met een elektrisch hygrometertje. Je hebt gemerkt dat het aanbrengen van een epoxy vloercoating de nodige voorbereidingen en een strikte naleving van de gebruiksaanwijzing vereist. Neem je deze moeite, dan kan je na het aanbrengen van de coating decennia lang genieten van een mooie en beschermde vloer in jouw garage.

Helaas zijn de verkrijgbare producten in grote bouwmarkten vaak van mindere kwaliteit en sta je er bij vragen alleen voor. Tip: koop alle benodigde materialen zoals primer, epoxy en kleurstof in één keer in een handig pakket. Ik raad je aan een kwalitatief hoogstaand, kant-en-klaar epoxy vloercoating pakket speciaal voor garages te kopen (google hier even op).

Het voorbehandelen van een betonvloer De meest gekozen oplossing voor het afwerken van een garagevloer is het schilderen van de betonnen vloer. Echter, wanneer u dit op een onafgewerkte betonvloer gaat doen, blijven oneffenheden bestaan. Voordat u de vloer gaat afwerken, zou u Remmers Beton en Vloerversteviger kunnen aanbrengen op nieuw beton.

Waarom Epoxy-vloeren Gebruiken In De Maakindustrie? - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Het dient als ideale ondergrond voor een garagevloercoating. Welke coating voor de garagevloer Een garagevloer coating biedt een stevige beschermlaag voor uw garagevloer. Daarnaast geeft de garagevloercoating de vloer van uw garage een schone en nette afwerking. De coatings zijn bestand tegen vet, olie, benzine en andere chemicaliën. In ons assortiment hebben we verschillende vloercoatings opgenomen, welke uitstekend toegepast kunnen worden op uw garagevloer.

Betonverf Acryl Color ZL Zowel voor nieuw beton, als voor het onderhouden of opnieuw dekkend schilderen van bestaand beton, hebben wij voor u de betonverf Remmers Acryl Color ZL. Deze hoogwaardige pure acrylaat betonverf is geschikt voor alle cementgebonden ondergronden. Het grote voordeel van betonverf is dat het zeer makkelijk aan te brengen is.

Het behandelde vloeroppervlak heeft nabehandeling een zijdematte uitstraling. Betonverf – Acryl Color ZL is geschikt voor nieuwe minerale ondergronden zoals betonvloeren en zand-cement dekvloeren. Maar ook voor bestaande vloeren en bij renovatie werkzaamheden kan Acryl Color ZL van Remmers toegepast worden. Vloeren waarbij gekozen wordt voor het product Acryl Color ZL wel eerst gronderen met Acryl Primer SV.

Bekijk Onze Epoxy Gietvloer - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

De Epoxy vloercoating bestaat uit twee componenten: de BS 2000, welke dient als grondering of primer, en de BS 3000, die als toplaag wordt aangebracht over de BS 2000. De Remmers Epoxy BS 2000 is in twee varianten verkrijgbaar: Remmers Epoxy BS 2000 Transparant en de gepigmenteerde Remmers Epoxy BS 2000 New.

Zo bestelt u voor een zijdeglanzende uitstraling de Remmers Epoxy BS 3000 Zijdeglans New of bestelt u de matte variant, de Remmers Epoxy BS 3000 Mat New. Deze vloercoating kent een zeer goede hechting en is te koop in verschillende kleurtinten. Een complete garagevloer coating set Om het u gemakkelijk te maken hebben we in ons Remmers assortiment een Complete Garagevloerset.

Uw Epoxyvloer - Gietvloer Specialist - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis PrijsofferteEen Gietvloer In Je Garage: Is Dat Mogelijk? - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Het pakket is in verschillende kleuren te koop en u kunt deze bestellen voor verschillende maten oppervlakten. Naast de Epoxy BS 2000 en BS 3000, bevat deze set tevens een verwerkingspakket met een emmer, verschillende epoxyrollers, een verfbak, kwasten, een mengspiraal, handschoenen en de bijbehorende technische merkbladen. In principe vindt u dit alles in dit complete pakket om uw garagevloer te coaten.

Epoxyvloer Expert - Hoogwaardige Epoxyvloer Tegen De Beste ... - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

Gietvloer Online Bestellen In Epoxy Of Pu, Zelf Nivellerend. - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis PrijsofferteWat Is Het Verschil Tussen Een Gietvloer Of Epoxy Vloercoating? - Epoxyvloer - Gietvloer - Gratis Prijsofferte

U kunt de coating eenvoudig zelf aanbrengen en het resultaat is jaren zichtbaar. De coating is eenvoudig aan te brengen met een roller. U dient de coating in dunne lagen gelijkmatig aan te brengen. Eventueel kunt u meerdere lagen aanbrengen. Voordat u de garagevloercoating aan gaat brengen, is het belangrijk de ondergrond te behandelen op de juiste wijze. epoxy vloer prijs.

Scheuren of gaten kunt u behandelen met Remmers Egalisatie en Reparatiemortel. Na egaliseren van de garagevloer is het verstandig de vloer te gronderen met Remmers Grondering producten. Het gronderen draagt bij aan een langere levensduur van uw garagevloer. Nadat de grondering is aangebracht en de garagevloer goed droog is, kunt u de twee componenten Remmers Epoxy Vloercoating aanbrengen.